Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Diversen / Uitvaartverzorging - Uitvaartbegeleiding en alles wat erbij komt kijken

Uitvaartverzorging - Uitvaartbegeleiding en alles wat erbij komt kijken

Sharing is caring

Wat kost een begrafenis

Een begrafenis is nooit fijn maar wel een belangrijk evenement. Daarnaast kan het ook een prijzig evenement zijn. Als je een begrafenis wil dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de uitvaartkosten en hier een juiste uitvaartverzekering voor uit te kiezen.

De basiskosten van een begrafenis

Een begrafenis is altijd duurder dan een crematie, er komen veel meer kosten bij kijken. De kosten voor het maken van een graf verschillen sterk per regio en dus is het moeilijk om hier een vaste opgave voor te geven. Vraag dit dus zeker na bij een uitvaartverzekering uit jouw regio, dit ligt namelijk vooral aan waar je woont. Bij een begrafenis betaal je grafkosten. Gemiddeld zijn de kosten in Nederland voor een particulier graf voor 2 personen voor 20 jaar € 4.160 en voor een algemeen graf betaal je gemiddeld € 1.000. Maar hier kan dus veel verschil in zitten.

Waar komen de kosten van de uitvaart vandaan?

Een uitvaart regelen kent grote verschillen in prijs, dus hoe komt het dat ze niet allemaal ongeveer even duur zijn? Ten eerste heb je de kist, die kan enkele honderden euro’s kosten maar ook meerdere duizenden euro’s als je voor een versierde kist gaat. Maar ook de versiering op de uitvaart zelf is bepalend voor de kosten. Bloemen kunnen redelijk duur worden. Ook het aantal gasten is bepalend voor de prijs, als je meer gasten uitnodigt dan wordt de uitvaart uiteraard duurder. Zo ben je meer geld kwijt voor de uitvaart zelf, de catering maar ook het versturen van rouwkaartjes. Zoals je ziet, is het lastig om een gemiddelde kostenplaatje voor begrafenissen aan te geven, je kunt dus maar beter goed bedenken wat je wilt en daar jouw uitvaartverzekering op afstemmen.